Önkormányzati tulajdonban marad a miklósi Kölcsey Ferenc Általános Iskola épülete

Megosztás

Nem tartotta fent tulajdoni igényét, csak haszonélvezeti jogot kért az önkormányzattól a Baptista Szeretetszolgálat EJSZ Kölcsey Ferenc Általános Iskola, oktatási intézményének épületére. Az erről szóló megállapodást csütörtöki ülésén szavazta meg a város képviselő-testülete.

Csak haszonélvezeti joga lesz, így az önkormányzat tulajdonában marad a Baptista Szeretetszolgálat EJSZ Kölcsey Ferenc Általános iskola épülete és ingóvagyona– az erről szóló megállapodásról döntött legutóbbi ülésén a törökszentmiklósi képviselő-testület. A lépésre egy tavaly decemberben hozott törvény miatt volt szükség, ami lehetővé teszi az egyházaknak az általuk működtetett oktatási intézmények tulajdonlását, mellyel könnyebbá válhat a fejlesztésre irányuló pályázatok benyújtása. 

Törökszentmiklóson a katolikus és a református egyház is él ennek jogával, míg előbbi a Bercsényi Miklós Katolikus Gimnázium, a Pánthy Endre Katolikus Általános Iskola, valamint a volt járásbíróság, jelenlegi kollégium épületét tulajdonolná a jövőben, addig a reformátusok a Székács Elemér Szakközépiskola ingatlanvagyonára, továbbá a Petőfi úti óvodájuk épületére tartanak igényt. 

A baptista egyház viszont visszavonta korábbi tulajdoni igényét, helyette csak haszonélvezeti jogot kér az iskolára, amely 40 évre szól. Ez azt jelenti, hogy az önkormányzat tulajdonában marad az ingó és ingatlanvagyon, de azt is, hogy ha váratlan, nagyobb kár esik az épületben, a helyrehozatal költségét az önkormányzatnak, mint tulajdonosnak kell majd állnia – írja a szoljon.hu.

Kiemelt kép: Facebook

Kapcsolódó cikkek